Vraag:
Is een school in loco parentis als leerlingen buiten school zijn?
Justin
2015-10-08 05:09:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een senior op de middelbare school en net als veel andere klassen doen we een "speurtocht" (teams van studenten moeten verschillende taken uitvoeren en punten verdienen voor deze taken) buiten school.

Onze school kreeg te horen dat er illegale dingen (bijv. Het filmen van een seksuele handeling van een meisje onder de wettelijke leeftijd voor toestemming en het gebruik van marihuana) op de speurtochtlijst stonden. Ze starten nu een onderzoek bij de autoriteiten en hebben alle oudere ouders gebeld / gemaild.

Ik zit op geen enkele manier in de problemen en vind het niet erg dat de speurtocht wordt geannuleerd, ik wil gewoon weten of de school heeft het recht om dit te doen?

Twee antwoorden:
Dale M
2015-10-08 06:21:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iedereen heeft het recht om illegale activiteiten waarvan hij op de hoogte is, te melden bij de autoriteiten. Dit is in feite waar 99,9% van de politieonderzoeken begint.

Bovendien komen leerlingen van een school (of meer in het algemeen leden van een organisatie) in aanmerking om door de school te worden onderzocht / gedisciplineerd in overeenstemming met de regels van de school die bepalen dat het onderzoek en de bestraffing in overeenstemming zijn met de wet. Dit zou normaal gesproken toelaten (vereisen?) Om de ouder of voogd van een kind op de hoogte te brengen.

In loco parentis komt niet voor - de school handelt als een verantwoordelijke burger; niet als vervanging voor de ouders van de kinderen.

Nu nog een vraag: kan de school iemand persoonlijk vragen, bijv. kan een beheerder een leerling bellen en hiernaar vragen? Of is dat nu in handen van de politie?
@Justin - interessante aparte vraag. Ik [breid het hier uit] (http://law.stackexchange.com/q/4321/10).
jqning
2015-10-08 06:43:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De school kan ouders bellen en ze vertellen wat ze willen over leerlingen.

FERPA 34 CFR 99.31 (a) (8) geeft de school deze autoriteit. Het wordt waarschijnlijk expliciet vermeld in uw gedragscode.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...