Vraag:
Kan wetshandhaving iemand wettelijk dwingen om zelf een apparaat te ontgrendelen in de VS?
CuriousWebDeveloper
2016-03-02 12:33:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We zijn waarschijnlijk allemaal op de hoogte van de grote Apple vs FBI-zaak waarin de FBI Apple wil dwingen een achterdeur te openen in de codering op iPhones, en we zullen snel ontdekken wat de wet daarover zal beslissen, maar zette me aan het denken:

Uiteraard kan een proefpersoon beweren dat hij zijn wachtwoord is vergeten, dus dat is een doodlopende weg, maar met vingerafdrukscanners op nieuwe iPhones leidt dat tot een paar mogelijkheden. Zou de FBI legaal één van de volgende zaken kunnen doen? Waarom of waarom niet:

  • Vingerafdrukken ophalen van een oppervlak waarmee het onderwerp in detentie contact maakt om de vingerafdrukscan op een iPhone kunstmatig door te geven.

  • Dwing het onderwerp om zijn vinger op de vingerafdrukscanner te plaatsen.

Ik denk dat het eerste punt goed komt, maar het tweede niet zozeer. Ik denk dat de tweede in strijd is met de 5e wijziging van de grondwet.
Ik ben het met je eens @scubaFan en merk ook op dat voor apparaten zoals de iPhone, als de batterij leeg is of als er te veel verkeerde vingerafdrukpogingen zijn, je de toegangscode handmatig moet invoeren. Dit maakt het voor de politie moeilijker om gewoon een aantal van de goed gepubliceerde vingerafdrukhacks te gebruiken om in een telefoon te komen. Zie ook mijn antwoord over het dwingen van mensen om coderingssleutels te verstrekken: http://law.stackexchange.com/questions/7510/if-police-get-a-search-warrant-does-it-have-any-limitations-must -de-persoon-tu
Met de vraag of de FBI de proefpersoon kan dwingen zijn vinger op een vingerafdrukscanner te plaatsen, bedoel je dan "kunnen ze een gerechtelijk bevel krijgen om iemand te dwingen afdrukken te verstrekken?", Of bedoel je dat ze de rechtbank kunnen omzeilen? ?
@user6726 Ik heb er niet een specifiek overwogen, maar ik ben nieuwsgierig naar beide manieren. De eerste lijkt misschien overduidelijk illegaal en gaat voorbij de rechtbanken, maar het zou me niet verbazen als ze het volgens de een of andere wet zouden mogen doen.
Oké, ik heb geen idee, en ik denk dat het de moeite waard is om het te vragen.
4e amendement (Missouri v. McNeely) zou kunnen zeggen dat een bevel nodig is, maar dat betekende een meer invasieve bloedafname. DNA en vingerafdrukken kunnen worden afgedwongen zonder arrestatiebevel als u onder arrest staat - de vraag is of het ook kan worden afgedwongen zonder arrestatiebevel als u * niet * bent gearresteerd.
Davis v. Mississippi, 394 US 721. In wezen kun je een persoon niet grijpen om vingerafdrukken te krijgen, zonder een bevel, hoewel de rechtbank vermeed een algemene regel te creëren in tegenstelling tot een specifieke beslissing in die zaak.
Een antwoord:
user4613
2016-03-03 02:55:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is wat een recent artikel uit een wetsoverzicht zegt:

Hoewel het voorrecht tegen zelfbeschuldiging dwingende communicatie of getuigenissen verhindert, is dwang die de verdachte de bron van fysiek bewijs maakt niet. Gezien het feit dat biometrische authenticatie slechts een scan is van fysieke kenmerken die worden vergeleken met eerder opgeslagen informatie, kan men stellen dat gedwongen biometrische authenticatie niet wordt uitgesloten door het privilege om zichzelf te beschuldigen. Het Hooggerechtshof heeft inderdaad herhaaldelijk geoordeeld dat het dwingen van een verdachte om fysieke kenmerken aan te tonen voor identificatiedoeleinden niet kwalificeert als gedwongen zelfbeschuldiging omdat het geen getuigenis van aard is. Evenzo, als een beschuldigde gedwongen was zijn vinger op de vingerafdruklezer van zijn laptop te plaatsen, of als zijn gezicht werd gescand met de gezichtsherkenningssoftware van zijn telefoon, zouden de fysieke kenmerken zijn gebruikt voor identificatiedoeleinden en waarschijnlijk niet als 'getuigenis van aard' worden beschouwd. zodanig dat de scan het privilege van zelfbeschuldiging zou schenden.

Erin M. Sales, The "Biometric Revolution": An Erosion of the Fifth Amendment Privilege to Be Free from Self- Incrimination, 69 U. Miami L. Rev. 193, 222 (2014) (citaten weggelaten).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...