Vraag:
Is het legaal om game-items voor echt geld te verkopen?
user7605
2016-08-03 20:30:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik en mijn vrienden spelen WoW, LoL enz. (online games).

Is het legaal om in-game-items voor echt geld te verkopen? Ik weet dat het een kleine zaak is en dat er waarschijnlijk niet naar zal worden achtervolgd, maar is het wettelijk gezien volkomen legaal?

In de algemene voorwaarden van de game staat dat het zal resulteren in een ban van het account . Kunnen game-ontwikkelaars mij aanklagen voor het verlenen van de service of is het verbieden van het account hun limiet?

dit punt is aangevoerd toen het CSLoto-schandaal de CSGO Gambling-sites in de schijnwerpers begon te zetten. De ene kant betoogde dat de sites niet echt gokken omdat de skins waarmee wordt gokt niet met echt geld worden gebracht of verkocht. maar de middelen om de creaties te krijgen om skins te krijgen, kosten geld en sites van derden kunnen worden gebruikt om de skins of echt geld te verkopen en pas onlangs heeft Valve (na jaren van negeren) aangekondigd dat de spelsites hun API gebruiken om toe te staan Steam-gebruikers om hun account te gebruiken, schenden de gebruikersovereenkomst
(vervolg) met dat gezegd zijnde zodra deze goksites zijn afgehandeld, is de kans groot dat we zullen zien wat er gebeurt met de sites van derden die CSGO Weapon Skins voor echt geld verkopen en of Valve van plan is ze te stoppen door de toegang te weigeren. naar Steam's API of als ze het toestaan ​​met bepaalde voorwaarden
Vier antwoorden:
l46kok
2017-07-04 06:28:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het antwoord op deze vraag hangt ook sterk af van het land waarin de transactie plaatsvindt.

Het Hooggerechtshof van Zuid-Korea oordeelde in juli 2009 dat het inwisselen van virtuele valuta voor echte valuta legaal is, hoewel dit in strijd was met de servicevoorwaarden van de game. Bijgevolg kunnen spelers niet wettelijk aansprakelijk worden gesteld voor het verhandelen van hun virtuele valuta in echt geld als het spel wordt bediend in Zuid-Korea. Dit betekent echter niet dat het bedrijf uw account hiervoor niet kan opschorten. Waarschijnlijk hebben andere landen andere wetten met betrekking tot dit soort transacties, waar u naar moet kijken.

Bron: Officiële uitspraak van de zaak (in het Koreaans)

Of het legaal is of niet; spelers kunnen worden verboden om items te verkopen; ze kunnen uit het spel worden verwijderd en uit het spel worden verbannen als ze het verbod overtreden. Evenzo, als een barbezitter het spelen van kaarten in zijn bar verbiedt en je eruit gooit wegens het overtreden van de ban, maakt het niet uit of kaartspelen legaal is of niet.
De vraag die wordt gesteld is ‘Is het legaal om game-items voor echt geld te verkopen’, niet ‘Kan het bedrijf je gameaccount / -service opschorten als je je virtuele valuta in echte valuta hebt verhandeld?’. Het antwoord op de laatste vraag zou zijn: ‘Ja ze kunnen". Maar of u wettelijk aansprakelijk kunt worden gesteld of niet, hangt af van het land waar u vandaan komt. Ik zal het antwoord bewerken om dit punt nog duidelijker te maken.
Het te letterlijk beantwoorden van vragen kan ze inherent minder nuttig maken. De meeste landen hebben geen specifieke wetten die dit verbieden, maar gewoon zeggen "het is legaal" zonder te wijzen op de andere factoren die de praktijk bepalen, is een slecht antwoord. Het verkopen van items in een game die een licentie verbreekt, zal waarschijnlijk leiden tot civiele zaken wanneer die items in beslag worden genomen, of kan zelfs leiden tot fraudegevallen voor iemand die * weet * dat de praktijk er vaak toe leidt dat de koper zowel het item als zijn geld verliest, maar blijft het toch doen. Het inwisselen van virtuele valuta is helemaal niet hetzelfde.
Door die logica is de vraag praktisch onmogelijk te beantwoorden. Afgezien van juridische kwesties, is wat er in de praktijk gebeurt te situatie- en landspecifiek. Het is waar dat dit in landen als de VS kan leiden tot civiele zaken als de verkoper het systeem uitbuit, terwijl in landen als China spelers bijna nooit worden verboden omdat het verkopen van items voor echt geld een heel gangbare praktijk is. Het uitwerken van dergelijke details zou het antwoord onnodig lang en irrelevant maken. Omdat OP al wist dat dergelijke acties in strijd zijn met de algemene voorwaarden, zou het alleen maar zin hebben om zijn specifieke vraag te beantwoorden.
Patrick87
2016-08-03 20:53:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geen advocaat en geen zwaar onderzocht antwoord.

Je bent niet de eigenaar van het spel, maar je hebt een licentie om de spelsoftware te gebruiken. De licentie specificeert de manieren waarop ze u toestaan ​​de software te gebruiken, en doorgaans behouden ze alle andere rechten voor. Dit omvat hoogstwaarschijnlijk het recht om op welke manier dan ook van het spel te profiteren. Uw verkoop van in-game items zou in dat geval een overtreding zijn van de licentie en ze zouden verhaal kunnen halen op basis van de licentie en / of de wet.

Als ze kunnen aantonen dat u profiteert van hun eigendom , hebben ze waarschijnlijk recht op compensatie. Er kan ook relevante wettelijke schadevergoeding zijn voor schending van de vergunning, hoewel ik daar minder zeker van ben. Ik ben hier ver uit de buurt, maar door de licentievoorwaarden te schenden, zou je inbreuk kunnen maken op het auteursrecht (aangezien je alleen bevoegd bent om de kopie te hebben en te gebruiken als je je aan de voorwaarden houdt) en daarom ben je op die manier misschien aan de haak ; zie b.v. https://www.law.cornell.edu/uscode/text/17/504 voor een idee van waar je naar zou kunnen kijken als ze besluiten dat het de moeite waard is om na te streven.

Shazamo Morebucks
2017-04-29 08:19:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt af van de gebruikersovereenkomst van het spel.

In de competitie mag je bijvoorbeeld je account niet verkopen en is handelen (bijvoorbeeld door wederzijdse schenking van skins) iirc verboden.

In WoW, Dota en CSGO mag je game-items op de markt brengen.

Het hangt 100% af van de EULA van het spel.

Asendo
2016-08-05 15:31:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niet echt. Het hangt af van de algemene voorwaarden, het gamebeleid dat door de ontwikkelaar is geplaatst en is ondertekend door de gebruiker, dus jij op het spel. We ondertekenen allemaal een licentie en overeenkomst bij de installatie, nietwaarDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...