Vraag:
Zijn Amerikaanse juryleden altijd vrij om over het proces te spreken?
Flup
2015-05-29 15:18:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Engeland en Wales is het juryleden verboden met iemand over het proces of hun beraadslagingen te praten, zelfs niet nadat het proces is afgelopen. Daarentegen heb ik gemerkt dat juryleden in de VS vaak verklaringen afleggen aan de pers of boeken schrijven over hun ervaringen.

Zijn er omstandigheden waarin juryleden in de VS onder vergelijkbare beperkingen worden geplaatst als die in de UK, of is hun vrijheid om te spreken een algemeen principe?

Omvat dit [grote jury's] (http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_juries_in_the_United_States)?
Nee, alleen jury's in inhoudelijke processen.
Ook in Canada.
Een antwoord:
David C. Rankin
2015-05-30 00:14:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben allemaal op tv gezien dat de rechter juryleden instrueert dat ze tijdens het proces met niemand over de zaak mogen praten, zelfs niet met andere juryleden, tenzij alle juryleden aanwezig zijn en in beraadslaging zijn. In tegenstelling tot het voorbeeld dat over Engeland wordt gegeven, in de VS, verdwijnen die beperkingen aan het einde van het proces. Nadat een proces is afgelopen, heeft de rechtbank geen voortdurende controle over de juryleden en kan het zonder dit geen blijvende beperkingen opleggen.

De grondwet biedt de garantie van berechting door een jury van collega's. In de VS hebben we voor alle algemene civiele zaken en alle strafzaken openbare processen. (er worden speciale hoven en tribunalen opgericht om zaken met betrekking tot gerubriceerde informatie en kwesties van nationale veiligheid te behandelen, en de rechtbanken hebben mechanismen voor het behandelen van bedrijfsgeheimen enz. om te verzekeren dat informatie niet aan juryleden wordt gepresenteerd) Dus in die zin is er niets een jurylid zou kunnen worden blootgesteld aan tijdens zijn dienst als juryleden die elke vorm van voortdurende beperking vereisen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...