Vraag:
Wanneer heb ik een vergunning nodig om muziek op een openbare plaats af te spelen en hoe kom ik eraan?
user1319182
2015-08-31 20:47:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag willen weten of restaurants, lounges, clubs en dergelijke plaatsen een vergunning nodig hebben om muziek af te spelen. Ik ben een ontwikkelaar en ik zou graag een oplossing willen ontwikkelen waarmee ze op een gemakkelijke manier muziek kunnen afspelen, maar ik weet niet zeker of dit moet worden beschouwd als een "commercieel gebruik". Ik woon in West-Afrika, maar ik zou mijn software indien mogelijk in andere delen van de wereld willen verkopen, dus ik zou graag een vrij algemene oplossing willen.

Ik kan zien dat de prijzen voor licenties behoorlijk zijn hoog, dus als ik er een nodig heb, welke oplossingen heb ik dan? Moet ik voor elk nummer een licentie aanschaffen, of is er een manier om korting, een maandelijks bedrag of iets dergelijks te krijgen? Ik ben hier vrij nieuw in en ik zou graag willen weten met wie ik contact moet opnemen en hoe dit allemaal werkt. Ik heb contact opgenomen met Sony via hun website, maar ik heb nog geen antwoord ontvangen. Ik heb echter op forums gezien dat mensen beweerden een antwoord van Sony te hebben ontvangen en meer dan $ 2500 moesten betalen voor een enkel nummer (om in een video af te spelen).

Bedankt

Ja, het is een probleem. Dat is de reden waarom sommige bedrijven hun oplossing specifiek op de markt brengen als publieksvriendelijk, bijvoorbeeld SiriusXM satellietradio in de VS.
@cnst Bedankt voor uw antwoord. Ik vind het leuk wat SiriusXM biedt, maar ken je een vergelijkbare service waarmee ik zou kunnen kiezen uit een muziekcatalogus of iets dergelijks?
Een antwoord:
cnorthwood
2015-09-07 15:42:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geloof niet dat er hier een wereldwijd plan is, je zult dit waarschijnlijk op zijn minst per land moeten bespreken. Specifiek over het VK gesproken, er is een programma van de Performing Rights Society waarbij je een licentie koopt om muziek af te spelen op openbare plaatsen: https://www.prsformusic.com/USERS/BUSINESSESANDLIVEEVENTS/MUSICFORBUSINESSES/Pages/default .aspx. Ik neem aan dat andere landen soortgelijke regelingen hebben.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...