Vraag:
(Her) formatteren en weergeven van softwarelicenties / privacybeleid / impressum
DanielB
2015-09-07 19:41:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer momenteel alle softwarelicenties van producten die door mijn software worden gebruikt, een privacybeleid en een impressum (vereist volgens de Duitse wet; met vermelding van contactgegevens) op te nemen en weer te geven. Nu heb ik wat vragen over de inspringing en witruimte-opmaak, evenals de weergave in het algemeen.

Vaak zijn juridische teksten al een beetje voorgeformatteerd. Ze hebben een vaste breedte en paragrafen met tekstomloop.

Als ik ze in mijn software zou weergeven voor verschillende weergaveapparaten (mobiele telefoons / tablets / desktop-pc's), zou het tekstveld ze opnieuw omwikkelen en leiden tot vreemde opmaak (ondermaatse regels en te veel regeleinden).

  1. Mag ik de tekstomloop van alle teksten ongedaan maken en de inspringing ongedaan maken, evenals een nieuw woord uitvoeren omwikkelen?
  2. Moet ik ervoor zorgen dat het voor iedereen leesbaar is op elk apparaat, en moet ik ervoor zorgen dat toegankelijkheidsinterfaces worden gebruikt (bijv. voor blinden, die niet eens de doelgroep van mijn software)?
  3. Moet ik ervoor zorgen dat als mijn applicatie niet eens correct zou starten op een apparaat, de gebruiker de applicatie op een onmogelijke, absurde manier kan starten , magische of religieuze manier om ervoor te zorgen dat hij de juridische teksten kan lezen of is het voldoende om het dan op de website te vermelden?
  4. Moet ik ervoor zorgen dat de weergave van de licenties / privac y beleid / impressum is performant (bijv. tekstweergave en vernieuwen na scrollen duurt minder dan een seconde)? Ik moet al twee externe bibliotheken bij mijn software voegen om de teksten weer te geven, anders zou het helemaal niet mogelijk zijn om teksten weer te geven.

Mijn locatie / nationaliteit: Duitsland / Duits.

Mijn distributiedoelen: Duitsland, VK, VS, misschien zelfs meer, maar voornamelijk landen met Engels als hoofdtaal.

Met vriendelijke groet,

Daniel

Een antwoord:
Dale M
2015-09-08 06:35:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan niet spreken voor civielrechtelijke systemen (Duitsland), maar in Common Law-systemen (VK, VS) kijkt de wet naar inhoud in plaats van naar vorm. Dus:

Mag ik de tekstomloop van alle teksten ongedaan maken en de inspringing ongedaan maken, en er ook een nieuwe tekstomloop op uitvoeren?

Ja

Moet ik ervoor zorgen dat het voor iedereen leesbaar is op elk apparaat, en moet ik ervoor zorgen dat toegankelijkheidsinterfaces worden gebruikt (bijv. voor blinden, die niet ' zelfs de doelgroep van mijn software)?

Als het licenties zijn (in plaats van contracten) moeten ze gewoon beschikbaar zijn; dit betekent niet universeel beschikbaar.

Moet ik ervoor zorgen dat, als mijn applicatie niet eens correct zou starten op een apparaat, de gebruiker de applicatie op een onmogelijke manier kan starten , absurde, magische of religieuze manier om ervoor te zorgen dat hij de juridische teksten kan lezen of is het voldoende om het dan op de website te vermelden?

Het hangt ervan af of u wilt dat de licenties afdwingbaar zijn door u op de gebruikers of als u gewoon voldoet aan uw openbaarmakingsverplichtingen. Zie Wat moet ik doen als de gebruiker het niet eens is met de Servicevoorwaarden, maar zich toch op een website heeft geregistreerd?.

Moet ik ervoor zorgen dat de weergave van de licenties / privacybeleid / impressum is performant (bijv. tekstweergave en verversen na scrollen duurt minder dan een seconde)? Ik moet al twee externe bibliotheken bij mijn software voegen om de teksten weer te geven, anders zou het helemaal niet mogelijk zijn om teksten weer te geven.

Nee - laat ze wachten als je wilt.

Hartelijk dank voor uw antwoord. Ik denk dat het in dit geval niet veel verschilt van het Duitse rechtssysteem.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...